Vinter på Barnas Hus

I Barnas Hus er vi litt ekstra glade i vinter. Les her om alt vi gjør i denne kalde fine tida.

Hver høst gleder små og store seg til at vinteren skal komme. Snø og kuldegrader gir oss så mange flotte muligheter, både på barnehagens uteområde og ute i lavvo-området vårt.

På barnehagens uteområde, i Bukkemyrveien, har vi et spennende og naturlig utfordrende lekeområde hvor barna fra de starter i barnehagen kan utforske ulike terreng og underlag. De går opp bakker og ned bakker,små bakker og store bakker, på gress, på asfalt og i flere ulike trapper. Når kulden kommer blir utfordringene litt større, og med snø så byr uteområdet vårt på masse glede og ikke minst ganske mange spennende utfordringer. Dersom snøen lar vente på seg, så har vi vår helt egen SNØKANON !! Dette er en fantastisk fin ting å ha i barnehagen - ikke bare får vi masse flott snø vi kan ake på, men vi kan lære masse om hvordan snø blir til. Det oppstår mange fine læringssituasjoner når vi starter opp denne.

Like utenfor gjerdet vårt lager Asker kommune hvert år finfin skøyteis. De minste kan utforske isen med sko på beina, men så snart de er store nok, så setter vi på oss skøytene og går ivei. Lavvo-barna tar også gjerne turen til huset for fine økter på skøytebanen, eller de har skøyter med når de har husdager.

Tenk så gøy å ha sin helt egen skøytebane like utenfor porten!

Etterhvert som barna i barnehagen vår blir større, så begynner de å besøke lavvo-området vårt. For de minste er det utfordrende nok å gå turen ut dit, ta noen runder på akebrettet for så å kose seg med den medbrakte kakaoen :-)

Å for de store barna som har hele dager der ute, så er vinteren som et eventyr! Som her, når frokosten faktisk MÅ nytes ute, i denne fantastiske soloppgangen

Vi har ikke bare en men to helt knallfine akebakker. Her er det fart og moro fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Å med litt mer snø, så kommer løypegeneralen Lars Vethe og kjører opp en helt egen runde for oss - vår helt egen skiløype! Det lekes på ski, det øves på ski, det kjøres på ski og det løpes på ski. Og med en ansatt som har skiforeningens skiskole-kurs og var vært aktivitetsleder på skikskolen, så lærer barna lure ski-knep fra første dag. Å når barna er førskolebarn, så deltar vi sammen med dem på skikskolen på Eidjordet,i regi av Skiforeningen. Da tar vi på oss ski og fyker over jordet for å lære mer! Vi har det så utrolig gøy!

 

Å være barn i Barnas Hus Gullhella bidrar til en barndom fylt av gode vinterminner !